Ady Hajdu (soused, příslušník StB)

Ady Hajdu (soused, příslušník StB)

Výběr z filmografie:

  • 2011 Lóve
  • 2009 Tango s komármi
  • 2008 Nestyda
  • 2007 Muzika
  • 2007 Polčas rozpadu
  • 2004 O dve slabiky pozadu
  • 2004 Nepochovaný mŕtv
  • 2003 Dlhá krátka noc
  • 2003 Neverné hry
  • 2002 Kruté radosti
  • 2002 Útek do Budína
  • 2001 Když děda miloval Ritu Hayworthovou
  • 1998 Rivers of Babylon
  • 1994 Na krásnom modrom Dunaji
  • 1994 Vášnivé známosti
  • 1989 Chodník cez Dunaj
  • 1987 Mahuliena, zlatá panna
  • 1985 Kára plná bolesti

Ady Hajdu (soused, příslušník StB) přezdívaný Ady Hajdu, se narodil 5. srpna 1963 v Bratislavě. V roce 1987 absolvoval herectví na VŠMU v Bratislavě. Zapsal do povědomí diváků ještě jako posluchač VŠMU. Spolu s hercem Romanem Luknárem absolvoval půlroční stáž v Madridu na Královské akademii dramatických umění. Byl jedním z trojice absolventů (Hajdu, Luknár, Krempaský), jejichž inscenace přešly díky suverénním hereckým výkonům spontánně na profesionální scény (Confortésův Maraton a Beckettovo Čekání na Godota).
Obě představení se včlenily v roce 1990 do repertoáru Korza ´90, ale čerství absolventi herectví se stali členy hereckého souboru nově vytvořeného Korza až o něco později. Vladimír Hajdu na sebe upozornil hravou spontánností a nespoutaným nápaditým smyslem pro humor. V letech 1987–1990 byl hercem Divadla pro děti a mládež v Trnavě a od roku 1990 je členem divadla Astorka – Korzo ´90.

Vladimír Hajdu potvrdil svoje herecké postavení a etabloval se v hereckém souboru jako mnohotvárný herec s výrazným smyslem pro absurditu, groteskní smích a sarkastické ozvláštnění všednosti. Je hercem výrazné individuality, ale i promyšlené souhry.