Jan Budař (příslušník StB)

Jan Budař (příslušník StB)

Výběr z filmografie:

  • 2011 Czech Made Man
  • 2011 Lidice
  • 2011 Rodina je základ státu
  • 2010 Dešťová víla
  • 2010 Román pro muže
  • 2009 Hrubeš a Mareš Reloaded
  • 2006 Muzika
  • 2006 Václav
  • 2006 Vratné lahve
  • 2005 Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště
  • 2004 Duše jako kaviár
  • 2004 Horem pádem
  • 2003 Čert ví proč
  • 2003 Nuda v Brně
  • 2000 Rasistické historky
  • 1997 Stůj, nebo se netrefím!

Jan Budař (příslušník StB) se narodil 31. 7. 1977 ve Frýdlantu. Později se přestěhoval do Brna, kde navštěvoval gymnázium a potom JAMU. Angažmá měl v několika menších divadlech, momentálně hraje v Národním divadle v Praze.
Většina diváků ho zná z filmu Nuda v Brně, kde bravurně zvládl roli Standy. Vysloužil si za ni Českého lva. Zajímavé je, že k filmu složil také hudbu a podílel se i na scénáři. Objevil se také v několika televizních snímcích. V roce 2000 ho diváci viděli v Rasistických historkách, které režíroval V. Morávek. Kromě Nudy v Brně si zahrál také ve filmech Stůj, nebo se netrefím (1998), Čert ví proč (2003) a Mistři, Horem pádem, Duše jako kaviár (2004). Autorsky se podílel na filmu Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště (2005). V roce 2007 se objevil v projektech Vratné lahve a Duše jako červený kaviár, naposledy svůj vynikající herecký talent předvedl ve filmu natočeném podle skutečného příběhu s názvem Czech Made Man. Kromě herectví se angažuje také v oblasti hudby v kapele Eliščina malá tíseň, kde hraje na piano a zpívá.