Ady Hajdu (soused, příslušník StB)

Ady Hajdu (soused, příslušník StB)

Výber z filmografie:

  • 2011 Lóve
  • 2009 Tango s komármi
  • 2008 Nestyda
  • 2007 Muzika
  • 2007 Polčas rozpadu
  • 2004 O dve slabiky pozadu
  • 2004 Nepochovaný mŕtv
  • 2003 Dlhá krátka noc
  • 2003 Neverné hry
  • 2002 Kruté radosti
  • 2002 Útek do Budína
  • 2001 Když děda miloval Ritu Hayworthovou
  • 1998 Rivers of Babylon
  • 1994 Na krásnom modrom Dunaji
  • 1994 Vášnivé známosti
  • 1989 Chodník cez Dunaj
  • 1987 Mahuliena, zlatá panna
  • 1985 Kára plná bolesti

Jan Budař (príslušník ŠtB) prezývaný Ady Hajdu, narodený 5. augusta 1963, v Bratislave, v Československu. V roku 1987 absolvoval herectvo na VŠMU v Bratislave. Vladimír Hajdu sa zapísal do povedomia divákov ešte ako poslucháč VŠMU v Bratislave. Spolu s hercom Romanom Luknárom absolvoval polročnú stáž v Madride na Kráľovskej akadémii dramatických umení. Bol jedným z trojice absolventov (Hajdu, Luknár, Krempaský), ktorých inscenácie prešli vďaka suverénnym hereckým výkonom spontánne na profesionálnu scénu (Confortésov Maratón a Beckettove Čakanie na Godota).
Obe predstavenia sa včlenili v roku 1990 do repertoáru Korza ´90, ale čerství absolventi herectva sa stali členmi hereckého súboru novoutvoreného Korza až o niečo neskôr. Vladimír Hajdu upozornil na seba hravou spontánnosťou a nespútaným, nápaditým zmyslom pre humor. V rokoch 1987 - 1990 herec Divadla pre deti a mládež v Trnave a od roku 1990 člen divadla Astorka - Korzo 90.

Vladimír Hajdu zdefinitívnil svoje herecké postavenie a etabloval sa v hereckom súbore ako mnohotvárny herec s výrazným zmyslom pre absurditu, groteskný smiech a sarkastické ozvláštnenie všednosti. Je hercom výraznej individuality, ale aj premyslenej súhry.