Jan Budař (příslušník StB)

Jan Budař (příslušník StB)

Výber z filmografie:

  • 2011 Czech Made Man
  • 2011 Lidice
  • 2011 Rodina je základ státu
  • 2010 Dešťová víla
  • 2010 Román pro muže
  • 2009 Hrubeš a Mareš Reloaded
  • 2006 Muzika
  • 2006 Václav
  • 2006 Vratné lahve
  • 2005 Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště
  • 2004 Duše jako kaviár
  • 2004 Horem pádem
  • 2003 Čert ví proč
  • 2003 Nuda v Brně
  • 2000 Rasistické historky
  • 1997 Stůj, nebo se netrefím!

Jan Budař (príslušník ŠtB) sa narodil 31. 7. 1977 vo Frýdlante v Českej republike. Neskôr sa presťahoval do Brna, kde navštevoval gymnázium a neskôr aj JAMU. Angažmá dostal vo viacerých menších divadlách a momentálne hrá v Národnom divadle v Prahe.
Pre väčšinu divákov známy určite z filmu Nuda v Brně, kde bravúrne zvládol úlohu Standu. Za túto úlohu si vyslúžil Českého leva. Zaujímavé je, že k filmu zložil aj hudbu a podieľal sa aj na scenári. Objavil sa vo viacerých televíznych snímkach. V roku 2000 ho divák videl v Rasistických historkách, ktoré režíroval V. Morávek. Okrem Nudy v Brně si zahral aj vo filmoch Stoj, nebo se netrefím(1998), Čert ví proč (2003) a Mistři, Horem pádem, Duše jako kaviár (2004). Autorsky sa podieľa na filme Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště (2005). V roku 2007 sa objavil v projektoch Vratné lahve a Duše jako červeny kaviár, naposledy svoj vynikajúci herecký talent predviedol vo filme nakrútenom podľa skutočného príbehu s názvom Czech Made Man. Okrem herectva sa angažuje aj v oblasti hudby v kapele Eliščina malá tíseň, kde hrá na piáne a spieva.