Alois Fišárek (strih)

Alois Fišárek (strih)

Výběr z filmografie:

  • 2010 Kuky se vrací
  • 2009 Tango s komármi
  • 2008 Hodinu nevíš
  • 2007 Bestiář
  • 2007 Muzika
  • 2007 Vratné lahve
  • 2005 Blízko nebe
  • 2002 Kruté radosti
  • 2000 Tmavomodrý svět
  • 1996 Kolja
  • 1994 Akumulátor
  • 1994 Jízda

Alois Fišárek (strih) sa narodil v roku 1943. Je to český filmový strihač, pedagóg a syn maliara Aloisa Fišárka. V roku 1968 dokončil štúdium na katedre strihu FAMU. Ako strihač pôsobil v rokoch 1965–1972 v Československom armádnom filme, v rokoch 1974–1996 v Krátkom filme. V rokoch 1968–2002 vyučoval na FAMU, kde viedol katedru strihovej skladby, dnes vyučuje na Filmovej akadémii Miroslava Ondříčka v Písku. Je držiteľom Českého leva za strih vo filme Akumulátor 1, Kolja, Kanárek, Tmavomodrý svět a Kuky se vrací.